Blokker heeft een medewerker ontslagen nadat deze zijn werkgever had beledigd op Facebook.

De man was kwaad op zijn leidinggevend omdat deze hem geen voorschot op zijn salaris wilde betalen. Hierom schold de werknemer zijn baas tweemaal uit op Facebook.

De werknemer noemde zijn baas onder meer een ‘hoerestumperd’. Een via Facebook bevriende collega gaf de betreffende berichten door aan de werkgever, welke de man een een officiële waarschuwing gaf.

Nieuw bericht

Hierna plaatste de man echter een nieuw bericht op zijn pagina: “blokker wat een hoerebedrijf spijt dak er ben gaan werken en die mensen ook d er werken vooral me teamleider wat een gore achter de ellebogen nijmegseple nep wout je ken aan die kkstreken van hem wel merken dat hij uit nijmegen ko en wout uis geweest de hoerestumperd ooit komt mijn dag en geloof me dan st ze te janken kkhomo,s”

Hierop werd hij ontslagen. “Deze recent geconstateerde feiten vormen voor Blokker de spreekwoordelijke druppel”, geeft Blokker in de ontslagbrief aan.

Privédomein

Volgens de werknemer was ontslag onterecht, omdat Facebook tot het privédomein behoort. De rechter vond echter dat het bericht een ‘publiekelijke uiting’ was, omdat vrienden het verder kunnen verspreiden.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een Nederlandse rechter in een openbaar vonnis oordeelt over ontslag na een scheldpartij op de sociale netwerksite.

Bron: Rechtspraak.nl