skyscraper

Sinds de start in 2005 biedt Lextone Legal Services telefonische dienstverlening met juridische adviezen en verdere juridische ondersteuning aan diverse relaties en bedrijven.

De activiteiten hebben sinds de start een grote vlucht genomen. Grote organisaties als Ditzo, RBS , Het Juridisch Loket, Raden voor Rechtsbijstand en het Verzekeringsbedrijf van de Gemeente Amsterdam hebben al gebruik gemaakt van de dienstverlening door Lextone Legal Services.

De eerstelijns rechtshulp van Lextone is informeel en gemakkelijk toegankelijk. Lextone opereert tevens als een full-service voorportaal voor rechtsbijstandverleners zoals brancheorganisaties, vakbonden, rechtsbijstandverzekeraars en advocaten.

Lextone biedt verder aan organisaties die zelf juridisch advies verstrekken ondersteuning op afstand (outsourcing) of op locatie (resources: detachering, interim en werving & selectie).

Goed luisteren

Onze medewerkers beschikken over actuele juridische vakkennis, maar zij kunnen ook goed luisteren, beschikken over inlevingsvermogen en hebben een uitstekend gevoel voor service. Die combinatie van kennis en vaardigheden is voor dit vakgebied uniek! Zeker aan de telefoon is het belangrijk dat onze relaties het gevoel hebben dat er naar hun verhaal geluisterd wordt.

Begrijpelijk

De adviezen moeten voor iedereen begrijpelijk zijn, anders schieten deze hun doel voorbij. Voor onze collectieve opdrachtgevers is het daarnaast van belang dat wordt bijgehouden in hoeverre daadwerkelijk van de dienstverlening gebruik wordt gemaakt. Hiertoe hebben we onze dienstverlening verregaand geautomatiseerd.

Direct advies

Onze juristen kunnen direct de klantrelatie nagaan. Er wordt gewerkt met een zeer praktisch kennissysteem dat ook voor relaties te raadplegen is via een webportal. In 85% van de gevallen wordt een direct advies gegeven. Daarnaast wordt in meerdere gesprekken gecoacht om tot een goede oplossing te komen.

Onze partners en opdrachtgevers