Juridisch advies voor al uw relaties

Lextone biedt uw relaties een direct en onafhankelijk kanaal waar zij al hun juridische vragen terecht kunnen. Dit voeren we uit als white label van uw organisatie. Hierdoor ervaren uw klanten het als een deel van uw organisatie. Onze medewerkers zorgen dat ze weten wat u belangrijk vindt voor uw klanten en zorgen dat uw klanten behandeld worden, zoals u dat zelf zou doen. Uit ervaring blijkt dat dit positief bijdraagt aan de klantentevredenheid, uw imago in de markt en waarde toevoegt aan de dienstverlening voor uw relaties.

Door snel en oplossingsgericht advies kan in veel gevallen een melding bij de uitvoerder van de rechtsbijstandverzekering worden voorkomen. Bij het beschikbaar maken van de correcte polisinformatie kunnen wij tevens veel onnodige meldingen (meldingen die per definitie niet in aanmerking komen voor dekking) voorkomen. Daarnaast is het onze ervaring door goed mee te denken met uw klanten en advies te geven, dat ook gedeelte van de zaken die onder de dekking vallen opgelost worden naar tevredenheid van uw klant zonder melding te maken. Hiermee bespaart u kosten.

Ondersteuning bij  rechtsbijstandverzekering

Wij bieden volmachtbedrijven grip op de meldingen van schade op rechtsbijstand en inzicht in welke schades er voorkomen. Wij zijn transparant in wat we voor u doen, waardoor u meer inzicht en grip krijgt. Hierdoor kunt u zelf actiever sturen op hetgeen u belangrijk vindt.

Door goede bereikbaarheid, korte lijnen en snelle afhandeltijden vergroten we de klantervaring en bieden we uw relaties altijd juridische ondersteuning, ook in gevallen dat er geen dekking op de polis is te verwachten.

Zo maken wij het verschil voor uw relaties

Bij Lextone Legal Services werken bekwame mensen die met aandacht luisteren, duidelijk informeren en adviseren in juridische zaken. Onze collega’s maken branche specifieke juridische informatie snel eigen en zijn daardoor in staat altijd actueel advies te geven aan gebruikers van onze diensten.